Clash of The Serums - Αντίο Καφέ Κηλίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 0 σχόλια

  Ήταν καλοκαίρι, έκανες ηλιοθεραπεία, μαύριζες και έπινες γρανίτα. Μετά ήρθε ο Σεπτέμβρης και σου έφερε δώρο δυσχρωμίες οι οποίες βολεύτηκαν και δεν λένε να φύγουν! Ένοχη είναι η υπέρχρωση και σήμερα σου γράφω για το πώς την αντιμετωπίζω εγώ.

  Πρόκειται για την αυξημένη συγκέντρωση μελανίνης σε σημεία του δέρματος που δημιουργεί καφέ, ροζ ή κόκκινες κηλίδες και χωρίζεται σε τρεις τύπους :
  • Τις κηλίδες που προκαλούνται από απότομη αύξηση των ορμονών (λόγω εγκυμοσύνης ή αντισυλληπτικών) σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο 
  • Τις κηλίδες από τον ήλιο γνωστές και ως κηλίδες ηλικίας που εμφανίζονται σε πρόσωπο, στήθος και χέρια
  • Τις κηλίδες που προκαλούνται από την ακμή σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο και εμφανίζονται οπουδήποτε στο πρόσωπο (μεταφλεγμονώδης υπέρχρωση)

  Στην δική μου περίπτωση, οι περισσότερες κηλίδες είναι τρίτου τύπου για αυτό και αναζητώ προϊόντα κατά των κηλίδων που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. 

Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution


  Έρχεται σε μια πολύ όμορφη διάφανη γυάλινη συσκευασία με σταγονόμετρο στο καπάκι της.  Το προϊόν στο εσωτερικό είναι και αυτό διάφανο, ελαφρώς κολλώδες και η εφαρμογή του κατά τις οδηγίες είναι δύο σταγόνες πρωί και βράδυ.

  Βασικό συστατικό της σύνθεσης είναι η  ενεργή βιταμίνη C η οποία διεισδύει γρήγορα, αναστέλλει την σύνθεση μελανίνης ενώ εξαλείφει τα ήδη συσσωρευμένα κοκκία μελανίνης. Επίσης περιέχει εκχύλισμα λευκής σημύδας ώστε να προσφέρει θρεπτικά στοιχεία στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας και εκχύλισμα παιώνιας για προστασία από οξειδωτικές βλάβες έτσι ώστε να αποτρέψει την μελλοντική δημιουργία νέων κηλίδων.

  Είναι ένας αποτελεσματικός ορός αρκεί  να του δώσεις χρόνο καθώς δουλεύει σταδιακά: σε πρώτη φάση προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα δίνοντας της μια πιο ομοιόμορφη και υγιή όψη.  Τις επόμενες μέρες παρατήρησα διαφορά σε πρόσφατες κηλίδες και σε όσες είχαν μικρό μέγεθος.  Με καθημερινή χρήση και σε βάθος τριμήνου είδα τις μεγαλύτερες και πιο σκούρες κηλίδες σταδιακά να αποχρωματίζονται και να μικραίνουν.

  Συνολικά έκανε διαφορά σε κηλίδες από ακμή πιο γρήγορα από ότι στις κηλίδες λόγω ήλιου, μου άρεσε η λάμψη που προσφέρει καθώς και το γεγονός ότι βοηθάει με τα σπυράκια λόγω του σαλικυλικού οξέως που περιέχει. Συνεργάζεται άψογα με το midnight recovery concentrate που χρησιμοποιώ κάθε βράδυ και όταν τελείωσα την συσκευασία κατάλαβα πόσο μεγάλη διαφορά κάνει η χρήση του.

  Ένα αρνητικό είναι η διάφανη συσκευασία καθώς η βιταμίνη C είναι ευαίσθητη στο φως του ήλιου. Αυτό που έκανα ήταν να κρατώ πάντα το μπουκαλάκι μέσα στο χάρτινο κουτί του ώστε να μην μειωθεί η αποτελεσματικότητα της σύνθεσης.

La Roche Posay Pigmentclar Serum


  Ένας ορός κατά των κηλίδων σε συσκευασία με αντλία που υπόσχεται λάμψη, μείωση των δυσχρωμιών και ομοιομορφία με δύο πατήματα της αντλίας. Το προϊόν στο εσωτερικό έχει άρωμα που θυμίζει αντρικό aftershave, απλώνεται εύκολα και απορροφάται γρήγορα.

  Βασίζεται σε ένα σύμπλεγμα τριών συστατικών (Phe Resorcinol, Gingko, Ferulic Acid) ενώ στα συστατικά του εκτός από σαλικυλικό οξύ περιέχει LHA για απαλή απολέπιση και νιασιναμίδιο (μια υδροδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3) ώστε να εμποδίζεται η άνοδος των κυττάρων που περιέχουν μελανίνη προς τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας και να εξισορροπείται η ανομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης. 

  Προσφέρει άμεσα την λάμψη που υπόσχεται αλλά θέλει τον χρόνο του για να κάνει διαφορά στις κηλίδες. Με χρήση δύο μηνών παρατήρησα ότι δεν είχα νέες κηλίδες από σπυράκια και είχε μειώσει την ένταση όσων προϋπήρχαν χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις αποχρωματίσει τελείως όπως ο ορός της Kiehls.  Βοήθησε και αυτός με την ακμή χάρη στο σαλικυλικό οξύ αλλά λειτουργεί πολύ αργά για τις δικές μου ανάγκες.

  Συνολικά έμεινα περισσότερο ικανοποιημένη από τον ορό της Kiehls και σίγουρα θα τον αγοράσω ξανά ωστόσο, λόγω της διαφοράς στην τιμή τους, θα αναζητώ τον ορό της La Roche Posay όταν τα οικονομικά μου δεν επιτρέπουν μεγάλες αγορές! Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς καθημερινά αντηλιακό προσώπου και τον χειμώνα! Είναι απαραίτητο ειδικά αν χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν για τις κηλίδες!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2011 Cats and Polka Dots | TNB