Acne Tips - Συμβουλές Εναντίον της Ακμής

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 0 σχόλια

  Όσον αφορά την ακμή, υπάρχουν εκατοντάδες κρέμες, οροί και μάσκες που υπόσχονται να την καταπολεμήσουν αλλά, όπως κάθε παθούσα γνωρίζει, κάθε περίπτωση είναι μοναδική και πρέπει να βρεις τον συνδυασμό ουσιών και προϊόντων που ταιριάζει στο δικό σου δέρμα. Υπάρχουν ωστόσο μερικοί τρόποι να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη και να μειώσεις τα ξεσπάσματα ακμής μέσα από απλές καθημερινές συνήθειες.

Ντεμακιγιάζ

Είναι σημαντικό να αφαιρείς το μακιγιάζ σχολαστικά και να μην κοιμάσαι ΠΟΤΕ βαμμένη. Ιδανικά, ξεβάψου αμέσως μόλις γυρίσεις σπίτι, κάθε λεπτό που οι πόροι σου αναπνέουν ελεύθερα μετράει προς όφελος σου! 


Καθαρά Πινέλα

Ένα βρώμικο πινέλο μεταφέρει σκόνες και βακτήρια στο πρόσωπο σου, για να το αποφύγεις πλύνε το πινέλο της βάσης και το beauty blender μετά από κάθε χρήση. Ιδανικά μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τα υπόλοιπα πινέλα αλλά ένα καλό καθάρισμα μια φορά την εβδομάδα αρκεί.

Προσοχή στα Scrubs

Πες όχι στην χρήση του scrub όταν έχεις ενεργή ακμή. Το ερεθισμένο σπυράκι κάνει τον κύκλο του και η απολέπιση δεν πρόκειται να το βοηθήσει. Αντίθετα, θα βρεθείς αντιμέτωπη με νέα σπυράκια τις επόμενες μέρες! Αν η ακμή σου δεν εκδηλώνεται με σπυράκια που περιέχουν πύον αλλά με φαγέσωρες (μαύρα και λευκά στίγματα) προτίμησε μια ελαφριά απολέπιση και δώσε προσοχή στο πως αντιδρά το δέρμα σου. 

Μάσκες 

Καθαριστικές και με ελαφριά απολεπιστική δράση, οι μάσκες με άργιλο ή ενεργό άνθρακα θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τα σπυράκια αλλά προσφέρουν και  μακροχρόνια αποτελέσματα. Κάνουν διαφορά και σε μαύρα στίγματα, με προσωπικό μου αγαπημένο το μαύρο σαπούνι της Natura Siberica.

Πετσέτες και μαξιλαροθήκες

Σκούπιζε το πρόσωπο σου με μια πετσέτα που θα χρησιμοποιείς μόνο εσύ και μόνο για την περιοχή του προσώπου. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς μια φρέσκια πετσέτα κάθε βράδυ ή να την αλλάζεις δύο φορές την εβδομάδα. Ιδανικά για αυτήν την χρήση είναι αυτά τα πετσετάκια από IKEA, με 5 ευρώ. Πολύ συχνή αλλαγή χρειάζεται και η μαξιλαροθήκη καθώς η λιπαρότητα που άφησε το πρόσωπο σου το προηγούμενο βράδυ σε συνδυασμό με τα προϊόντα για τα μαλλιά και την σκόνη δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον.  

Καθάρισε το κινητό σου

Πέρασε ένα αντισηπτικό μαντιλάκι πάνω από την οθόνη του και εξουδετέρωσε τα βακτήρια πριν προλάβουν να μεταφερθούν στα μάγουλα σου!

Κάνε κότσο τα μαλλιά σου

...να φανεί η αρχοντιά σου! Απομάκρυνε τα μαλλιά σου από το πρόσωπο όταν κοιμάσαι ή όταν απλά μένεις μέσα. Τα προϊόντα styling καθώς και τα λάδια μαλλιών μεταφέρονται στην επιδερμίδα σου και δημιουργούν λιπαρότητα, σαμποτάροντας τις προσπάθειες σου για καθαρό πρόσωπο!  

Μη ξεχνάς την ενυδατική

Η καλή ενυδάτωση του προσώπου μειώνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς, επέλεξε μια σύνθεση μη λιπαρή που δεν βαραίνει!

Κράτα τα χέρια μακριά από το πρόσωπο

Και δεν εννοώ απλά να μην πατάς τα σπυράκια (αυτό εννοείται). Προσπάθησε να μη στηρίζεις το χέρι στο μάγουλο ή στο πιγούνι ενώ κάθεσαι στο pc ή βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά. Μεταφέρεις άθελα σου σκόνη και βακτήρια εξαιτίας μιας κίνησης που κάνεις ασυναίσθητα! 

Χαλάρωσε

Το ίδιο το άγχος μπορεί να προκαλέσει ακμή σε μεγαλύτερες ηλικίες οπότε προσπάθησε να χαλαρώσεις και μην στεναχωριέσαι για μερικά σπυράκια. Δεν είσαι μόνη, δεν είναι περίεργο ούτε αποκρουστικό όπως ίσως να σκέφτεσαι. Μην αναγκάζεις τον εαυτό σου να βάλει makeup μια μέρα που δεν έχεις όρεξη μόνο και μόνο για να καλύψεις την ακμή. Δεν χρειάζεται να καταπιέζεις τον εαυτό σου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2011 Cats and Polka Dots | TNB